Happiness Management

 

Amikor a tavalyi Startap Safary előadásomra készültem, akkor még nem voltak magyar találatok a mood manager keresésre, de már egy év alatt sokat változott a helyzet. Ha itthon nem is jelent meg ez a pozíció, külföldön már igen. Nehéz a határait megtalálni, hiszen azt gondolom nincsenek, egy formálódó pozícióról van szó. Vannak céges trénerek, employer branding specialistek, igazi mood-office managerek, akik nem is használják ezt a titulust.

Szóval mit csinál egy mood manager? 

Amit biztos:

Egyfajta céges anyu, aki azzal foglalkozik, hogy a kollegák jól érezzék magukat és mindenük meglegyen ahhoz, hogy jól tudjanak dolgozni. Ő az, aki észreveszi a csapat olyan igényeit, mint hogy jó lenne egy doboz egészséges rágcsát tartani az irodában, vagy senkinek nem ízlik a kávé, vagy szükség lenne egy falra, ahol lehet rajzolgatni, vagy nagyon stresszes a csapat, szükségük lenne egy egy napos kirándulásra,

Emellett megszervezi a céges eseményeket, szabadidős programokat, szülinapokat, évfordulókat.

Amit lehet:

A csapat emberi oldalával foglalkozik, az emberek között fellépő konfliktusokkal, soft skillek fejlesztésével akár tréningek, akár önkénteskedés formájában, akár személyes beszélgetések során. A mood manager az, akihez odamehetsz, ha valami nyomja a lelked, amitől nem tudsz tovább dolgozni és esetleg valakinek támogatásra van szüksége a vezetőjétől. Ezt a részt azonban azt gondolom akkor érdemes felvállalni, ha valakinek van valamilyen pszichológus/szervezetfejlesztő/mentál higénés/mediátor stb. képzettsége.

A mood manager az office manager új neve?

3d9c593bcb15eebeaa4b2b1faa4cb7c9

Kifejezetten nem. Nem lesz valaki attól mood manager, hogy office manager. Attól viszont, hogy kiemelkedően jó office manager, hiszen a munkáját szívvel végzi és odafigyel a kollégái igényeire-attól már igen, főleg ha kap ehhez időt/energiát/anyagi forrásokat/képzést/megbecsülést. Ugyanis neki valljuk be, nem ez az elsődleges dolga. Ha office manager szerepkörben ő a mooddal is tudatosan törődik, akkor érdemes megerősíteni őt ebben. De erről írok egy külön bejegyzést, olyan érdekes téma szerintem. 🙂

Ok, de miért kell egy embernek külön azzal foglalkozni, hogy a kollégák jól érezzék magukat? 

Nem kell. Ez csak egy lehetőség. Pont mint a babzsákfotel, a ping-pong asztal. Én ezt egy hiteles employer branding lehetőségnek tartom, hiszen ebben nem csak kifelé kommunikál valamit a cég és nem csak “nagy” látványos dolgokat tesz, hanem az egyén szintjén törődik a munkavállalóival. Ez pedig a munkaerő “megszerzésén” kívül a megtartásának is a kulcsa. Az pedig már csak bónusz, hogy jókedvű, elégedett emberek vesznek körül, akik minőségi munkát hoznak létre.

4198d93cdaf0cdfffb5d2cbea02ac6d2--welcome-new-employee-company-ideas

A FanDuelnél várják így az új kollégát.

A többi kép forrása a pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: