A plüsstrükk

Hétvégenként NLP kurzusra járok havi egyszer, ami hosszabb nevén neurolingvisztikus programozás, és az oktatónk csak úgy mellesleg elmesélt nemrég egy módszert, amit azt gondolom abszolút érdemes megosztani, mert szerintem nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.

Na persze kell hozzá egy kis fantázia és hajlam a játékosságra, de még olyanok is megpróbálhatják, akik nem éreznek magukban ilyesmit, hátha majd kialakul.

polecat

Mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, mikor jó képet kellett volna vágni valakihez, akihez nem tudtunk, kedvesen kellett volna viszonyulni valakihez, aki nem régen megbántott minket, vagy esetleg olyan emberrel kellett kijönni hosszabb-rövidebb távon, akivel valamiért ez nem sikerült . Ez pedig különösen azoknak lehet egy próbatétel, akik abba a bizonyos nagyonőszintetípusvagyok, nemtudokhazudni, mindenérzelmemkiülazarcomra típusba tartoznak

Ekkor jön a plüss-trükk.

Először is gondold ki, melyik állatra hasonlít az illető? Legyen mondjuk görény. Na most képzeld el a világ legcukibb plüssgörényét. Olyan plüssgörény legyen, hatalmas kerek szemekkel, puha szőrrel, amit legszívesebben megölelgetnél, amivel aludnál, ami cuki, meg édi, és leginkább szeretnivaló. Mint ez:

Ha megvan a plüssálat-kép a fejedben, akkor most a határtalan fantáziád segítségével képzeld el, amint ez a plüss-álat annak az embernek a vállán/fején ül, akiről eredetileg mintáztad. Innentől kezdve amikor köszönsz neki, köszönj a cuki plüss-álatnak, mikor beszélgetsz vele, halld a cuki plüss-álat hangján a hangját, vagy változtasd meg, lassítsd le a végtelenségig, gyorsítsd fel, játssz ezzel ahogy szeretnél, csak arra figyelj, hogy azért ne nevesd el magad.

Ennek a trükknek lesz egy nagyon varázslatos hatása, ami viszont nem vicc és ha plüssállat nélkül is menne- márpedig mehet, mindjárt ezt is leírom hogyan*-akkor is meglenne ez a hatás. Ugyanis nagyon gyakori az, hogy két ember között “elcsúszik valami” bármilyen konfliktus miatt és mivel a nonverbális kommunikációból is értünk mindannyian, az adjon Isten – fogadj Isten elve alapján mindig csak egy kicsit vagyunk barátságtalanabbak, mint a másik és végül kialakul a hidegháború, pedig talán csak valami apróságból indult.

Ha viszont tudsz adni egy tiszta lapot akár ennek a trükknek a segítségével és őszintén újra pozitívan állni hozzá kitartóan, akkor talán-valószínűleg és több kevesebb idővel – ő is meg fog enyhülni és megbeszélhetővé válik a konfliktus, vagy el is simul esetleg.

Nem érdemes a kedvesség erejét lebecsülni ám!

*Ha neked a plüss-trükk valamiért nem szimpatikus, az is működhet, ha csak vizualizálod ahogyan kedvesek vagytok egymással, megbeszélitek a dolgokat, hiszen ha te másnap csak egy kicsit pozitívabban, nyitottabban tudsz felé fordulni, annak is lesz hatása, csak ne add fel! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: